Press | Moj Kiosk

Press

Uručene nagrade Privredne komore Beograda

24.06.2014.

Nagrade Privredne komore Beograda za ostvarene natprosečne rezultate u privredi tokom 2013. godine uručene su večeras na svečanosti u pozorištu Madlenijanum.

Nagradu "Poslovni čovek godine" dobio je generalni direktor Denjub fuds grupe (Danube Foods Group) Slobodan Petrović, a nagrada za životno delo dodeljena je profesoru Ekonomskog fakuleta u Beogradu i potpredsedniku Privredne komore Beograda Slobodanu Unkoviću.

"Najvrednije što Srbija ima je mlada generacija. Verujmo toj mladoj generaciji i pomozimoj joj", rekao je Unković.

Godišnju nagradu Privredne komore Beograda "Beogradski pobednik" dobili su Javno komunalno preduzeće Beogradski vodovod i kanalizacija, banka Poštanska štedionica i kompanija Centro šampa holding.

Plaketu za doprinos i unapređenje posovanja dobila je Fondacija "Dragica Nikolić", za obnovu porodilišta u Srbiji.

"Drago mi je da se ponovo ceni nesebični humanitarni rad za nepoznate ljude i mi se nećemo umoriti zato što imamo uzvišen cilj", rekla je Dragica Nikolić, supruga predsednika Srbije Tomislava Nikolića.

Plaketu su dobili i Japan kao donatorska država, autor serijala i knjige "Beograd, večiti grad" Aleksandar Diklić i televizija Skaj plus.

Gradski menadžer Beograda Goran Vesić rekao je na svečanosti da su heroji sve kompanije koje rade, zapošljavaju i privređuju i da će Skupština Beograda učiniti sve kako bi nastavile uspešno poslovanje.

Vesić je istakao da je posebno ponosan jer je nagrađen Beogradski vodovod i kanalizacija, pošto je prihod tog javnog preduzeća u prva tri meseca ove godine 10 puta veći nego u istom periodu prošle godine.

Gradski menadžer je najavio da će Skupština Beograda učiniti sve u skladu sa svojim nadležnostima da sa Privrednom komorom Beograda "učini glavni grad atraktivnijim mestom za investicije i boljim mestom za poslovanje".

Privredna komora Beograda ustanovila je nagrade za najuspešnije kompanije i pojedince pre 30 godina.

Izvor: http://www.danas.rs/danasrs/iz_sata_u_sat/urucene_nagrade_privredne_komore_beograda.83.html?news_id=78946