Press | Moj Kiosk

Press

Srbija: Centrosinergija distribuira BAT-ove proizvode

15.01.2015.

Centrosinergija, deo poslovnog sistema Centro Štampa holding u čijem je vlasništvu i Moj Kiosk, potpisala je Ugovor o distribuciji duvanskih proizvoda sa kompanijom British American Tobacco (BAT). Zvaničnu distribiciju BAT-ovog proizvodnog portfolija, Centrosinergija je započela 12. januara.

Kompanija BAT posluje u Srbiji već 18 godina, dok je privatizacijom Duvanske industrije Vranje u 2003. godini postala i ostala vodeći britanski investitor u Srbiji, navodi se u saopštenju. Sa uplaćenih više od milijardu evra u poslednjoj deceniji, BAT predstavlja i jednog od vodećih poreskih obveznika u Srbiji.

Kompanija Centro Štampa holding u okviru koje posluje Centrosinergija, je za nepune tri godine uspela da spase dve kompanije – Štampu i Futuru i da sačuva 3.500 radnih mesta. Nakon velikih investicija i uvođenja novih standarda korporativnog upravljanja u našoj kompaniji, usledila su i velika organizaciona, tehnološka i tehnička unapređenja. Zahvaljujući takvoj poslovnoj politici, ali i unapređenju prodaje i saradnje sa svim poslovnim partnerima uspeli smo da zadobijemo poverenje poslovnog okruženja i utemeljimo novi put našeg daljeg poslovanja. Upravo tome u prilog ide potpisivanje Ugovora o distribuciji duvanskih proizvoda sa BAT-om, renomiranom kompanijom, jednom od najznačajnijih stranih investitora u Srbiji koja je u Centrosinergiji prepoznala pouzdanog i savremenog partnera. Ovo je početak jednog partnerstva koje pruža velike mogućnosti i potencijal za dugoročnu saradnju i razvoj obe kompanije, izjavio je Dejan Stančević, izvršni potpredsednik u kompaniji Centro Štampa holding.

Thanos Trimis, generalni direktor BAT-a za Srbiju, Bosnu i Hercegovinu i Crnu Goru je ovom prilikom izjavio da potpisivanje ugovora o distribuciji sa Centrosinergijom predstavlja važan korak u unapređenju BAT-ovih poslovnih operacija u Srbiji. Uvereni smo da će sinergija dve uspešne kompanije doprineti daljem rastu naše prodaje i tržišnog učešća, a na radost naših potrošača.

Izvor: http://www.instore.rs//newsarticle/newsarticle/Centrosinergija-distribuira-BAT-ove-proizvode