Press | Moj Kiosk

Press

Dodeljene godišnje nagrade Privredne komore Beograda

25.06.2014.

U Velikoj sali „Madlenianuma” večeras su dodeljene godišnje nagrade Privredne komore Beograda. Dodeli „Beogradskog pobednika” najboljim privrednicima grada prisustvovali su Goran Vesić, gradski menadžer, Andreja Mladenović, zamenik gradonačelnika Beograda, istaknuti privrednici, članovi diplomatskog kora, ličnosti iz kulturnog i javnog života, predstavnici inostranih organizacija i institucija, naučni i sportski radnici. Kao jedan od dobitnika, za aktivnosti fondacije, svečanosti je prisustvovala i Dragica Nikolić, supruga predsednika Republike.

Po odluci žirija, pravo na ovo prestižno priznanje pripada onima koji su svojim radom ostvarili nadprosečne rezultate u privređivanju, razvoju i napretku naše privrede. Ovogodišnji dobitnici nagrada su: Slobodan Petrović, generalni direktor „Danjub fuds grupe”, „Centro štampa”, JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija”, „Košutica” doo, „Fudi restorani” doo, „Aman” doo, „Banka poštanska štedionica ad Beograd”, „Meser tehnogas” ad, Čajna road end bridž korporejšn Srbija” i DHL internacional Beograd” doo.

Obraćajući se prisutnima povodom nagrade koja je uručena JKP „Vodovod i kanalizacija”, gradski menadžer Goran Vesić istakao je da su sve firme koje doprinose razvoju Beograda i Srbije heroji svoje zemlje.

– Mi, kao Skupština grada i država u celini treba da doprinesemo da pomognemo našoj privredi da što lakše prođe kroz ova teška vremena. Jedan od naših prvih poteza bio je da dođemo u Privrednu komoru Beograda, što nije uradila nijedna prethodna vlast. Mi u njoj vidimo servis koji može da nam pomogne da donosimo pravilnije odluke, a jedna od prvih bila je da se, pri donošenju odluka u Skupštini grada Beograda koje se tiču privrede, konsultuje mišljenje komore i da svi gradski odbornici dobiju njeno pisano mišljenje. Na njima je da li će to i prihvatiti, ali je svakako dobro da svoje mišljenje daju oni koji su upravo u privredi i koji to mogu pravilno da procene. To je pravi put kako država i privreda treba da sarađuju i zato ćemo i u narednom periodu učiniti sve, u skladu sa našim nadležnostima, da pomognemo razvoj privrede i da zajedno sa Privrednom komorom Beograda učinimo naš grad atraktivnijim mestom za investicije i boljim mestom za poslovanje. Ponosan sam što je JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija” dobio ovu nagradu, jer su neverovatno radili tokom poplava, radnici su radili danonoćno na osposobljavanju mreže, ali su uz to i za prva tri meseca ove godine uspeli da ostvare deset puta veći prihod nego u isto vreme prošle godine – rekao je Goran Vesić.

Andreja Mladenović, zamenik gradonačelnika, zahvalio se Milanu Jankoviću, predsedniku Privredne komore Beograda i njegovim saradnicima.

– Hvala vam na strpljenju, upornosti i što na ovaj način predstavljate privredu našeg glavnog grada. U proteklom periodu nije vam bilo lako, nadam se da će u narednom biti lakše, a u gradu Beogradu imaćete pravog saradnika i partnera u svemu što je ispred nas – rekao je Mladenović.

Nagrada za životno delo dodeljena je prof. dr. Slobodanu Unkoviću, redovnom profesoru Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, a plaketu za doprinos i unapređenje poslovanja delatnosti kojoj pripadaju, dodeljene su: televiziji Skaj plus, Japanu kao donatorskoj zemlji, Fondaciji ,,Dragica Nikolić” i Aleksandaru Dikliću, autoru serijala i knjige "Beograd večiti grad".

Izvor: http://www.beograd.rs/cms/view.php?id=1608975