Press | Moj Kiosk

Press

Kompanije nastavljaju da šalju pomoć ugroženim građanima

21.05.2014.

Kompanije u Srbiji nastavile su danas da upućuju pomoć stanovništvu ugroženom poplavama u Srbiji.

Telekomunikaciona kompanija Vip mobajl je ukupno kroz donacije u robi, uslugama i novcu donirala više od 195 miliona dinara (oko 1,7 miliona evra).

Vip je uplatio pet miliona dinara pomoći za ugroženo stanovništvo, s mobilnim uređajima, SIM kartice i internet opremom podržao nacionalne i lokalne krizne štabove, Crveni krst i kolektivne centre za smeštaj postradalih i odobrio besplatne razgovore i internet za više od 250.000 korisnika iz ugroženih područja.

Sosijete ženeral banka (Societe Generale) uplatiće 10 miliona dinara na račun Vlade Srbije za pomoć ugroženima u poplavama i sanaciju štete, u okviru humanitarne akcije Teleton, koja će biti organizovana 25. maja.

Banka Poštanska štedionica donirala je pet miliona dinara kao pomoć ugroženom stanovništvu u otklanjanju posledica vanredne situacije prouzrokovane poplavom.

Kompanija Huavej tehnolodžis (Huawei Tećnologies) u Srbiji izdvojila je tri miliona dinara za pomoć lokalnim vlasitima u otklanjanju posledica poplava i pomoć najugroženijem stanovništvu.

Sberbanka u Srbiji je za stanovništvo sa poplavljenih područja obezbedila hranu za bebe, konzerviranu hranu i sredstva za higijenu u vrednosti od 2,5 miliona dinara. Taj kontigent robe biće predat Crvenom krstu na lokaciji na kojoj je najpotrebniji.

Centro štampa holding izdvojo je pomoć ugroženim u poplavama u iznosu od dva miliona dinara, od kojih je polovina upotrebljena za kupovinu džakova, a ustupljena su i vozila za prevoz humanitarne pomoći.

Naftna kompanija Mol u Srbiji uputila je donaciju od dva miliona dinara Vladi Srbije kao pomoć zbog poplava. Polovina donacije sastoji u gorivu, a ostatak je uplaćen u novcu kao pomoć za saniranje posledica poplava.

Direkcija filmskog festivala Fest uplatila je na račun Grada Beograda milion dinara za pomoć nastradalima u poplavama.

Duvanska kopanija Britiš ameriken tabako (British American Tobačo) u Srbiji obezbedila je donaciju robe za stanovnike sa poplavljenih područja zahvaćenih vodenom stihijom. Upućeno je 20.000 komada pelena, više od 20.000 litara flaširane vode, 5.000 komada konzervirane hrane, više od 2.000 litara sredstava za dezinfekciju i ličnu higijenu, 30 pari čizama, 30 HTZ odela, kao i dva velika agregata za struju.

Pomoć stanovništvu pogođenom poplavama u Srbiji uputila je i prehrambena kompanija Kraš.

Izvor: www.beta.r